Nederlands voor anderstaligen

De Sluis Noord

Nieuwkomers en Zaankanters ontmoeten elkaar in De Sluis. De Sluis brengt taal- en kletsmaatjes en nieuwkomers samen, zodat men echt kan integreren! Voorop staat de taalontmoeting met Zaankanters. Daarnaast organiseert De Sluis ook EHBO-workshops, hilarische bingo’s, kennismaking met het zwembad, sollicitatietraining en cv schrijven.

 

De medewerkers en vrijwilligers van De Sluis oefenen niet alleen met Nederlands, ze helpen mensen de weg te vinden. Zoals de weg in Zaanstad, naar opleiding of werk of naar andere instanties. De Sluis is actief in de samenwerking met gemeente, sociale wijkteams en andere initiatieven.

 

De Sluis in buurtcentrum de Lorzie

De Sluis is een locatie waar nieuwkomers met vrijwilligers Nederlands oefenen met andere Zaankanters. Omdat er een grote behoefte is om Nederlands te leren is de Sluis sinds oktober ook in buurtcentrum de Lorzie te vinden. De groepjes oefenen met gesprekjes zoals boodschappen doen, naar de dokter gaan en een praatje maken met de buren.

Wil je een keer de sfeer komen proeven en met nieuwkomers kletsen? Kom gerust een keer binnen lopen!

Iedereen die beter Nederlands wil leren spreken is van harte welkom. Lijkt het je leuk om nieuwkomers te helpen oefenen met Nederlands, dan kun je contact opnemen met taalcafedesluis@outlook.com.

 

Openingstijden:

  • woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur

 

Contactgegevens:

Facebook: Vluchtelingen en statushouders
E-mail: taalcafedesluis@outlook.com
Telefoonnummer: 06-14776182 of 06-37447418