Muziek

Harmonieorkest 
Harmonieorkest Soli Koog-Zaandijk

Soli Koog-Zaandijk – of kortweg ‘Soli’ – is een ambitieus orkest dat zichzelf én het publiek graag uitdaagt met een verrassend repertoire.
Soli Koog-Zaandijk is een harmonie-orkest. In een harmonie-orkest spelen alle soorten blaasinstrumenten (houtinstrumenten zoals klarinetten en saxofoons en kopeninstrumenten zoals trompetten en trombones) en slagwerk (van drums tot pauken). Soli zoekt altijd naar een bijzondere vorm voor haar concerten, die de muziek nóg beter tot haar recht doet komen. Soli werkt daarbij graag samen met andere orkesten of Zaanse organisaties en ondernemers. We geven ieder jaar minimaal twee grote concerten. Daarvoor kiezen we een thema, dat in de muziekkeuze tot uitdrukking komt, maar ook in de aankleding. Ook vinden we het belangrijk anderen op te vrolijken met onze muziek, bijvoorbeeld door in kleinere combo’s kerstmuziek te verzorgen in verzorgingstehuizen.
Soli Koog-Zaandijk telt op dit moment rond de 40 leden, van allerlei pluimage. De leeftijd varieert van 12 tot 72. De leden komen deels uit de Zaanstreek, maar ook van daarbuiten. Solianen houden van gezelligheid. Iedere maand sluiten we de repetitie af met een borrel. Ook gaan we regelmatig samen een weekend op pad. Soli is een hechte én open club, waar iedereen welkom is. We repeteren iedere maandagavond van 20:00 uur tot 22:30 uur in Buurtcentrum De Lorzie. Voorafgaand aan de repetitie is er een half uur voorrepetitie, met de opleidingsleden. www.solikoogzaandijk.nl


Hanneke Pekelharing
Havenstraat 57
1506 PJ Zaandam
06-41353826
Voor vragen:
www.solikoogzaandijk.nl
paulijn@versatel.nl


Opleidingsorkest Soli Koog-Zaandijk
Opleidingsorkest Soli Koog-Zaandijk
Ben je (weer) begonnen op blaasinstrument of slagwerk en heb je zin om samen te spelen? Soli daagt je uit! Wie weet heb je op school kennis gemaakt met een blaasinstrument. Of heb je vroeger een instrument bespeeld en begint het weer te kriebelen? Bij Soli Koog-Zaandijk kan jong én oud komen samenspelen. Voor muzieklessen werken we samen met muziekschool Fluxus in Krommenie en Zaandam. Soli heeft ook afspraken gemaakt met gediplomeerde docenten in de omgeving, zodat je dichtbij huis muziekles kunt blijven nemen. Tegen scherpe prijzen! Als lid van Soli kun je een instrument in bruikleen krijgen. Voor (opnieuw) beginnende leden is er een voorrepetitie, van 19.30 – 20.00 uur. In dit half uur neemt dirigent Daniel Yiau alvast de lastige passages door. Bij voldoende belangstelling zal Soli weer een opleidingsorkest starten. Ook het organiseren van muzieklessen in De Lorzie – lekker handig om de hoek! – pakken we bij voldoende interesse graag op.

www.solikoogzaandijk.nl
Hanneke Pekelharing
Havenstraat 57
1506 PJ Zaandam
06-41353826
Voor vragen:
solizaandijk@hotmail.com

 

 

 

 

Con Piecere Accordeonorkest

“Con Piacere” betekent “Met Plezier”. En dat is nu precies wat onze vereniging uitstraalt. Samen “met plezier” muziek maken voor het plezier van vele anderen. Inmiddels doen we dat meer dan 25 jaar. Afgelopen maart hebben wij ons jubileumconcert gegeven in het Zaantheater in Zaandam. Het werd een geweldige muzikale middag. Voor deze bijzondere gelegenheid hadden we ook enkele bijzondere gasten uitgenodigd. Meer hierover vindt u terug op de pagina “Waar we speelden”. Naast ons jaarconcert geven wij ook concerten in zorginstellingen, voor de ANBO en voor andere belangstellenden die er plezier in hebben naar ons te kijken en te luisteren. Vorig jaar mochten we ook aantreden bij de opening van het Ruslandjaar voor kinderen in het Zaantheater. Dit jaar waren we ook present op het Istanboel Festival in het Zaantheater.In de afgelopen jaren hebben wij inmiddels een zeer ruim repertoir opgebouwd waaruit wij voor elke gelegenheid kunnen putten. Dat varieert van mooie ballades, semi klassiek, musicals, country, boogie, swing, een stevige tango tot een frivole musette. Maar ook voor de meezingers zoals oude schoolliedjes, Wim Sonneveld, Dorus of Zangeres Zonder Naam, draaien wij onze hand niet om. Bent u geïntresseerd in een middag- of avondprogramma neemt u dan contact met ons op en wij verzorgen een op maat gemaakt programma.


Wij hebben onze repetities op de
maandagavond van : 20.00 – 22.00 uur.
Wij doen dit in het Buurthuis “De Lorzie”
op het Marktplein in Wormerveer.
website: Con Piacere
De Lorzie een bruisend centrum van activiteiten en hulpvaardigheid. Wilt U met ons meespelen? GRAAG!!!!! Kom gezellig langs en ervaar wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Gitaarles
Gitaarles
Gitaarles voor alle leeftijden en niveaus! Privéles en duoles (en soms andere opties) zijn mogelijk.
Wekelijks of tweewekelijks les.
Het lesseizoen van 15 of 30 lessen begint in september/oktober van elk jaar, maar later opgeven kan ook.

Donderdagavond tussen 17.30 tot 21.00 uur

Voor meer informatie over de lessen en de kosten kun je contact opnemen met:
Gitaardocent: Lex Horst.

Telefoon: 075-6570402.
Zijn emailadres vind je op zijn website:
www.lexhorst.com

 

 

 

 


Ontroerend Goed koor
Het Ontroerend Goed koor

Het  Ontroerend Goed koor uit Wormerveer is een enthousiast en gezellig koor dat bestaat uit 80 dames en heren die met  veel plezier en soms tot ontroering toe de mooiste levensliederen ten gehore brengen maar ook een volledig kerstrepertoire van meer dan 25 nummers beheersen.   Traditiegetrouw verzorgen wij in de maand december jaarlijks een kerstconcert waar altijd veel belangstelling voor is.  Wij oefenen elke maandagavond in onze “thuishaven”  De Lorzie aan het Marktplein in Wormerveer.  Ons koor wordt begeleid door 4 kanjers van vrouwen;  onze enthousiaste dirigente is Gerda Vreeken; voor de muzikale begeleiding hebben we met Bertie Buis, Leny van Vuure en Anja van de Reep een fantastisch trio accordeonisten in huis.

Ons koor is in 2002 opgericht; wij vieren ons 15 jarig jubileum met een uitgebreid concert op zaterdagavond 21 oktober 2017 in de Stoomhal in Wormer.

We treden regelmatig op voor een zeer uiteenlopend publiek. Zo treden we o.m. op in verzorgings- en verpleeghuizen en buurtcentra. Daarnaast doen we een aantal keren per jaar mee aan korenfestivals.  In 2017  hebben wij een tweede prijs gewonnen in Hoorn bij een optreden voor een jury. Zelf organiseren we elk jaar in mei een gezellige middag, waar ook andere koren optreden. Dit gebeuren staat bekend als het Pleinfestijn op het marktplein in Wormerveer en is ook in 2017 weer een groot succes geweest.

Voor nadere informatie kunt u terecht op onze site   www.smartje-online.nl