Poëzie in de Lorzie

In de meeste leesclubs lees je boeken, maar in een leesclub Poëzie lees je gedichten, of je beluistert of bekijkt ze. In ieder geval verdiep je je samen met andere liefhebbers in een gedicht, een stroming of gedichten rond een thema.

 

 

 

In Buurtcentrum de Lorzie is op zaterdagochtend 24 september een informatiebijeenkomst voor mensen die nieuwsgierig zijn in wat poëzie voor hen kan betekenen en ook in contact willen komen met andere liefhebbers in Zaanstad en omgeving.

 

 

Senia organiseert in heel Nederland leesclubs literatuur (Nederlands en vertaald, Engels, Frans en Duits), biografieën, poëzie, filosofie, natuur en (kunst)geschiedenis. De meeste leesclubs lezen en bespreken zes of zeven boeken per jaar. Elke leesclub bepaalt zelf waar en wanneer de groep bij elkaar komt: in dit geval ‘s avonds, wisselend bij iemand thuis of op een vaste plek.

Leesclubs kiezen jaarlijks een lijst met boeken om te lezen en te bespreken aan de hand van keuzelijsten die door deskundigen van Senia worden samengesteld. Van de gekozen boeken krijgen leden een leeswijzer. Deze helpen bij het voorbereiden van de bijeenkomsten en inspireren met discussievragen.
Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.

Praktische informatie
Belangstellenden zijn welkom op zaterdag 24 september 10:30 uur in Buurtcentrum De Lorzie, Marktplein 3 in Wormerveer.

Graag aanmelden in verband met het aantal beschikbare plaatsen. Dit kan via e-mail miek.vandesande@senia.nl.