Harmonieorkest Soli Koog-Zaandijk

Soli Koog-Zaandijk – of kortweg ‘Soli’ – is een ambitieus orkest dat zichzelf én het publiek graag uitdaagt met een verrassend repertoire.
Soli Koog-Zaandijk is een harmonie-orkest. In een harmonie-orkest spelen alle soorten blaasinstrumenten (houtinstrumenten zoals klarinetten en saxofoons en kopeninstrumenten zoals trompetten en trombones) en slagwerk (van drums tot pauken). Soli zoekt altijd naar een bijzondere vorm voor haar concerten, die de muziek nóg beter tot haar recht doet komen. Soli werkt daarbij graag samen met andere orkesten of Zaanse organisaties en ondernemers. We geven ieder jaar minimaal twee grote concerten. Daarvoor kiezen we een thema, dat in de muziekkeuze tot uitdrukking komt, maar ook in de aankleding. Ook vinden we het belangrijk anderen op te vrolijken met onze muziek, bijvoorbeeld door in kleinere combo’s kerstmuziek te verzorgen in verzorgingstehuizen.
Soli Koog-Zaandijk telt op dit moment rond de 40 leden, van allerlei pluimage. De leeftijd varieert van 12 tot 72. De leden komen deels uit de Zaanstreek, maar ook van daarbuiten. Solianen houden van gezelligheid. Iedere maand sluiten we de repetitie af met een borrel. Ook gaan we regelmatig samen een weekend op pad. Soli is een hechte én open club, waar iedereen welkom is. We repeteren iedere maandagavond van 20:00 uur tot 22:30 uur in Buurtcentrum De Lorzie. Voorafgaand aan de repetitie is er een half uur voorrepetitie, met de opleidingsleden. 
Hanneke Pekelharing
Havenstraat 57
1506 PJ Zaandam
06-41353826
Voor vragen:
www.solikoogzaandijk.nl
paulijn@versatel.nl

 

Opleidingsorkest Soli Koog-Zaandijk
Ben je (weer) begonnen op blaasinstrument of slagwerk en heb je zin om samen te spelen? Soli daagt je uit! Wie weet heb je op school kennis gemaakt met een blaasinstrument. Of heb je vroeger een instrument bespeeld en begint het weer te kriebelen? Bij Soli Koog-Zaandijk kan jong én oud komen samenspelen. Voor muzieklessen werken we samen met muziekschool Fluxus in Krommenie en Zaandam. Soli heeft ook afspraken gemaakt met gediplomeerde docenten in de omgeving, zodat je dichtbij huis muziekles kunt blijven nemen. Tegen scherpe prijzen! Als lid van Soli kun je een instrument in bruikleen krijgen. Voor (opnieuw) beginnende leden is er een voorrepetitie, van 19.30 – 20.00 uur. In dit half uur neemt dirigent Daniel Yiau alvast de lastige passages door. Bij voldoende belangstelling zal Soli weer een opleidingsorkest starten. Ook het organiseren van muzieklessen in De Lorzie – lekker handig om de hoek! – pakken we bij voldoende interesse graag op.

www.solikoogzaandijk.nl
Hanneke Pekelharing
Havenstraat 57
1506 PJ Zaandam
06-41353826
Voor vragen:
solizaandijk@hotmail.com