Filmpjes en foto’s 2016

Boekenmarkt 2016 i.s.m. De Lorzie en bewoners.

Hieronder vind u een slideshow van het Sinterklaasfeest 2016

De Koningsbingo 2016 in de Lorzie was zeer druk bezocht, leuke prijsjes waren er te verdienen.Ook de inwendige mens werd niet vergeten.
Zeker voor herhaling vatbaar volgens de deelnemers

De buurthuizen De Lorzie (Wormerveer), De Palmboom en De Pelikaan (Krommenie), Het Brandtweer en De Vuister ( Koog aan de Zaan), A 3 (Assendelft) en dorpshuis De Kwaker (Westzaan), organiseerde gezamenlijk een fietstocht op zaterdag 23 april
Op deze actieve manier konden mensen nader kennis maken met alle genoemde buurthuizen. Bij buurthuis de Lorzie waren er rond de 30 deelnemers die starten vertelde Mieke Pasman van de Lorzie. Bij elk buurthuis kon iets gegeten en gedronken worden en kon gratis van een activiteit ‘geproefd’ worden. Men kon starten bij ieder deelnemend buurt- of dorpshuis. De start was tussen 10.00 en 14.00 uur. De fietstocht was ongeveer 30 kilometer lang, maar er kon ook voor gekozen worden om een deel van de route te fietsen. Voor degenen die de hele tocht fietsen en alle buurthuizen bezochten was er een prijsvraag gemaakt. En was er voor elke deelnemer een aardigheidje bij het inleveren van de prijsvraag! Ook een Goody Bag stond klaar voor de deelnemers. De leuke Goody Bag was gemaakt door medewerkers van cadeauwinkel De Snuiter.

LineDance in De Lorzie  2014 Met live muziek van de band Blackmail.

17 jun. 2015 Na een lange en onzekere periode wat betreft het voortbestaan van Buurtcentrum De Lorzie is een definitief einde gekomen. Wethouder Rita Visscher en wijkmanager Monica Briefjes kwamen woensdagmiddag dit heugelijke feit kenbaar maken tot enormer vreugde van het bestuur en de vrijwilligers.. Het is mooi dat dit buurthuis behouden kon blijven het vormt het hart van Wormerveer dit mede door de enorme inzet van bestuur en de vrijwilligers en inspanning van de gemeente Zaanstad.

Feest in de Lorzie, het gebouw aangekocht en symbolisch overgedragen aan bewoners

 

5 mei 2015Optreden van de bluesband Duketown Dogs in Buurtcentrum De Lorzie Wormerveer