Onze SUPER-vrijwilliger Antonio!

Antonio Burgos Camuñas, een Spaanse Gladoor, onder deze titel stond in het julinummer Wormerveer Weleer een artikel over hem waarin hij vertelde over het hoe en waarom hij in 1962 vanuit Córdoba met nog een aantal landgenoten naar Wormerveer vertrok om daar te gaan werken. Hij behoorde daarmee tot één van de eerste lichtingen buitenlandse werknemers. en hoewel hij aanvankelijk niet van plan was hier slechts enkele jaren te blijven liep dat anders. Hij ontmoette in de kantine van Els Wielink, dochter van de kantinebaas en werd verliefd op haar. Als gevolg daarvan trouwde hij haar in 1968 en vestigde zich hier voorgoed. Op de groepsfoto enkele ‘laatsten der Mohikanen’, het overgebleven groepje Spaanse werknemers (inmiddels allemaal gepensioneerd) tijdens de zondagse soos in De Lorzie met als derde van links Antonio
Op deze  foto uit 1968 poseert het kersverse bruidspaar voor het Wormerveerse gemeentehuis.

(tekst en foto’s Tom Tulleken).